Turgåing som Hobby

Turgåing er en hobby som absolutt anbefales. Det samme gjelder for så vidt for all typer friluftsliv og turgåing kan med fordel kombineres med andre aktiviteter som camping, jakt, fiske og toppturer. Men, turgåing kan også være en halvtimes tur på den lokale turstien eller for den saks skyld på asfalt. Uansett hvor du går på tur så er dette en hobby med flere positive effekter og i denne artikkelen ser vi på fordelene med turgåing. Tips om fotturer, fjellturer, teltturer, friluftsliv, fiske, med mer, finner du du i oversikten Friluftsliv.

Opplev naturen
For mange handler turgåing om naturopplevelser og for de aller fleste er nok dette den beste måten å oppleve naturen på. En dagstur langs svaberg og sanddyner ut mot havet eller en rolig tur rundt et idyllisk vann gir muligheter til å nyte naturen i en ellers hektisk hverdag. Landet vårt byr på mye, flott og variert natur og det det er mye av årsaken til at turgåing blir en stadig mer populær hobby. Foruten gode muligheter til dagsturer finnes det nok av muligheter for deg som ønsker de virkelig store naturopplevelsene. Turgåing på Hardangervidda, gjerne kombinert med en annen hobby som fiske, er en opplevelser for livet. Mange andre kjente og populære fjellområder byr på lignende muligheter og i tillegg finnes det mange ukjente perler. Kort sagt gir turgåing muligheten til å oppleve vår fantastiske natur på sitt aller flotteste.

Mosjon og helse
I tillegg til flotte naturopplevelser er turgåing en hobby med gode helsemessige gevinster. Mange foretrekker denne formen for mosjon fremfor et overfylt treningsstudio og det er flere fordeler med denne formen for trening.

Først og fremst er turgåing en treningsform som passer for del aller fleste. Er du en av mange som mister motet når du tenker på en time med pesing og svette i et treningsstudio? Da er turgåing et ypperlig alternativ, for hva er vel bedre enn en hobby som også gir deg god mosjon. Ved å variere terrenget, intensiteten, eventuell oppakking, med mer, kan du få variert trening på denne måten. Her er noen fordeler med turgåing.

Turgåing er en hobby som egner seg perfekt for deg som har behov for å gå ned noen kilo. All fysisk aktivitet betyr økt forbrenning og således vil selv små fotturer på en liten halvtime være til god hjelp. Turgåing i fjell og ulendt terreng gir naturlig nok enda bedre effekt i forhold til vekttap og en fottur med oppakking betyr svært høy forbrenning av kalorier. Ulendt terreng og litt vekt i sekken vil faktisk gi en forbrenning på lik linje med mange mer intense former for trening som aerobic, jogging og ballidretter. Her finner du tips om slanking. Du finner også nyttige tips på nettsidene til helsedirektoratet.

Turgåing som hobby skal være kjekt, noe som gjerne betyr turer i fjell og villmarksområder. Å gå i ulendt terreng betyr at du benytter en rekke muskler både i over og underkropp, spesielt dersom du har sekken med. Bratte motbakker gir for eksempel god styrketrening for beina. Videre vil du få bedre balanse og i utgangspunktet er turgåing i ulendt terreng godt for ryggen. Spesielt lange turer vil naturlig nok også gi økt utholdenhet. Kort forklart er fotturer er hobby som gir god trening og generelt bedre helse. Blant annet gjelder det i forhold til forebygging av hjerte og karsykdommer.

En hobby skal være kjekk og gi avkobling fra en hektisk hverdag, noe vi trygt kan si at turgåing gjør. Flotte naturopplevelser, alene eller sammen med andre gjør det mulig å koble av fra en hektisk hverdag og eventuelle problemer som ligger og gnager. En kort fottur morgen eller kveld er gjerne alt som skal til for å bli kvitt litt stress. Frisk luft, flott natur og bedre fysisk form vil for de aller fleste være positivt også for den psykiske helsen.

En hobby for alle
Turgåing er en aktivitet som egner seg for de aller fleste. Uansett hvordan din fysiske form er, vil du kunne finne terreng som egner seg. Dersom du er i dårlig form begynner du ganske enkelt med korte turer i flatt terreng. Etter kort tid vil du merke stor forbedring og da kan du velge turgåing i brattere og mer ulendt terreng. I forhold til trening bør du også tilpasse terreng og ikke minst tursekken til dine mål og ønsker. Noen kilo ekstra i sekken vil for eksempel gi økt intensitet. Husk for øvrig å tilpasse forholdene til alle turdeltakerne. Turgåing kan nemlig være en meget sosial hobby dersom du ønsker det. Du kan tilbringe litt kvalitetstid med familie og venner, eller kanskje en romantisk fjelltur i vakker natur er tingen for deg?

Sykkelturer i flott terreng er et godt alternativ til turgåing. Tips finner du i artikkelen Sykkeltur