Blogging som Hobby - Tips

Blogging er en morsom og lærerik hobby som godt lar seg kombinere med andre hobbyer. I en serie på syv artikler har vi nå gått gjennom de fleste sidene ved blogging. Vårt fokus har vært de gode mulighetene til gratis bogging. Vi avslutter denne artikkelserien med noen forhåpentligvis nyttige tips. Lykke til med blogging som hobby! De andre artiklene i serien finner du nederst på siden.

Sett deg mål
Dette er et viktig tips uansett om blogging først og fremst er en hobby eller en inntektskilde. Hvorfor begynner du med blogging? Hva ønsker du å oppnå? Hvordan ser du for deg bloggen din om et år? Litt planlegging vil øke mulighetene både til å skaffe lesere, samt til å trives med din nye hobby.

Målgruppe
Hva er din primære målgruppe? Er det andre med samme hobby som du blogger om? Er det en spesiell aldergruppe du skriver for? Er din blogging interessant for begge kjønn? Blogger du for en bestemt forbrukergruppe? Både skrivestil og design bør så langt det er mulig tilpasses målgruppen.

Vær konsekvent
Dersom du har valgt såkalt tema blogging er det viktig å holde seg innenfor det temaet du har valgt. Det er det leserne forventer. I tillegg er det viktig i forhold til søkemotoroptimalisering. Dersom du har valgt personlig blogging som hobby står du noe friere, men forsøk å holde stil og innhold innenfor de samme rammene. Ikke forvirr leserne med hyppige endringer i skrivestil og innhold.

Regelmessighet
Dersom du velger personlig blogging eller en infoblogg med en personlig vri, er det viktig med regelmessige oppdateringer. De som følger bloggen din vil nemlig forvente at du opprettholder innleggs-frekvensen. Men, ikke skriv dårlige innlegg uten noe poeng bare for å skrive. Da forsvinner leserne dine fort.

Trivsel
En hobby skal først og fremst være trivelig. Ikke sett deg urealistiske mål om hvor mange besøkende du skal få eller om hvor mye og ofte du greier å skrive ny blogginnlegg. Slapp av og kos deg med blogging. Det er en utfordrende og lærerik hobby som du kan ha glede av i mange år.

Gratis Blogging
Gratis blogging er en god mulighet, spesielt for deg som er nybegynner. Det er meget enkelt å komme i gang og du behøver ingen kunnskaper om koding, html, css og lignende. Blogger.com er det desidert beste valget for deg som vil forsøke gratis blogging som en hobby.

Markedsføring 1
Vær flink til å besvare spørsmål i kommentarfeltet. Et aktivt kommentarfelt med noenlunde relevante diskusjoner vil gi deg mer trafikk. Inviter leserne til å stille spørsmål og be dem gjerne om å komme med forslag til innhold. Engasjerte lesere er en stor fordel for alle som driver med blogging. Husk å vise at du setter pris på deres engasjement.

Markedsføring 2 
Det hjelper lite med flott design og interessant innhold dersom bloggen din forblir en godt bevart hemmelighet. Markedsfør bloggen din der du har mulighet. Søkemotoroptimalisering, blogglisten og andre ping-tjenester, aktuelle diskusjonsforum, samt sosiale medier som Facebook er noen av mulighetene til markedsføring. Dersom du gar valgt blogging om en hobby, bør du være aktiv på forum og i diskusjoner innenfor aktuelle emner.

Inntekter 1
Det finnes mange gode muligheter til inntekter fra blogging, men for de aller fleste vil det å tjene mye penger kreve mye arbeid og mye tålmodighet. Litt ekstra penger kan imidlertid de aller fleste tjene på sin hobby. AdSense er da den enkleste og beste muligheten, men annonser fra affiliate nettverk er også en god mulighet.

Inntekter 2
Bruk fantasien og vær kreativ når du skal tjene penger på blogging. Dersom du har bra med trafikk er mulighetene gode. Hvis du har håndarbeid som hobby kan du for eksempel slå to fluer i en smekk og selge produktene dine på bloggen din. For de som velger blogging på engelsk er mulighetene mange og gode. Da kan du blant annet få godt betalt for å skrive anmeldelser av produkter som er relatert til innholdet på din blogg. 

Ja takk, begge deler
En lett blanding av personlig blogging og en informasjonsblogg kan være en meget god løsning. Da har du mange gode muligheter til å skaffe trafikk, du vil ha mye å skrive om, samtidig som mange vil finne det enklere med denne typen blogging fordi det meste vil kunne fungere. Vi tenker da på skrivestil, design, struktur på innholdet, med mer.

Tenk hobby - ikke penger
Du bør først og fremst tenke på blogging som en hobby. Det er en hobby som du absolutt kan tjene litt penger på, men for de aller fleste vil det ta en god del tid og timebetalingen vil svært sjeldent kunne sammenlignes med det du får i en vanlig jobb. Alle mulighetene blogging gir til trivsel, til glede over å skape noe, til læring, til spennende utfordringer, samt til å dele dine tanker, meninger og kunnskaper bør være grunnen til å velge blogging som hobby