Blogging og Inntekter

For de fleste er blogging først og fremst en hobby, men det utelukker ikke muligheten til å tjene noen kroner. De aller fleste vil kunne skaffe seg inntekter fra blogging og det behøver ikke å bety mye eller vanskelig arbeid. I denne artikkelen finner du tips og informasjon om mulighetene til inntekter fra blogging som hobby.
Er det greit med reklame?
Først er par ord om det å tjene penger på en hobby og i dette tilfellet på blogging. Vi er klar over at det finnes flere årsaker til at noen velger ikke "å ødelegge" bloggen med reklame. Det har vi full respekt for, men samtidig vil vi slå et slag for å annonsere på bloggen din. Det er nemlig ikke noe galt i å tjene penger blogging. Det viktige er hvordan du eventuelt annonserer, samt hva du annonserer for.

Vi benytter bloggen http://www.altomfiskeutstyr.com som eksempel. Den drives forøvrig av en person som er aktiv også på denne bloggen. Det er en infoblogg som grunner i en hobby og som ganske enkelt tilbyr informasjon og tips om fiskeutstyr til de forskjellige former for sportsfiske. Å legge ut annonser for fiskeutstyr på denne bloggen finner vi helt naturlig. For en person som har søkt på frasen kjøpe fiskestang til ørretfiske vil en annonse for fiskestenger både kunne være interessant og nyttig.

Poenget med dette eksempelet er å vise at annonsering bør ses på som en ressurs. Ved å velge annonser som er relevante vil du ha et ekstra tilbud til de som besøker bloggen din. Å anbefale et produkt du egentlig ikke står inne for eller som ikke er relevante for bloggen din er det stikk motsatte. Å tjene noen kroner på blogging kan være inspirerende og vi ser ikke noe problem med dette, snarere tvert imot. Vel å merke så lenge ønsket om å tjene penger på blogging ikke går ut over din dømmekraft eller innholdet på bloggen din.

Hvordan tjene penger på blogging?
Grunnlaget for å tjene penger er trafikk. Som vi har nevnt i tidligere artikler er trafikk fra Google og andre søkemotorer best egnet til å generere inntekter, men du kan selvfølgelig tjene penger uansett hvor trafikken kommer fra. Før du i det hele tatt tenker på inntekter må du imidlertid lage en god blogg med leseverdig innhold. Som nevnt må du også skaffe trafikk til denne bloggen, noe du kan lese mer om i artikkelen Blogging og trafikk. På dette nettstedet finner du mer informasjon om muligheter til å tjene penger online.

AdSense, affiliate og salg av annonseplass er alle metoder som gir gode muligheter til å tjene penger på blogging. For en nybegynner er AdSense det desidert enkleste og beste valget, men det er naturligvis mulig å kombinere disse metodene. Legg merke til at AdSense annonser vanligvis gir høyest inntjening når de er plassert på tema eller infoblogger. Det er da høyest inntjening per besøk vi refererer til.

AdSense 
AdSense er den desidert mest populære muligheten til å tjene penger på blogging. Dette er et genialt annonsesystem som automatisk viser annonser som er relevante i forhold til innholdet. Du registrer ganske enkelt en gratis konto oss AdSense, velger så annonseformat, før du limer koden inn på bloggen din. Dersom du har en gratis blogg på blogger.com, er det hele gjort med et par enkle klikk. Velg legg til gadgets og så legg til AdSense. I løpet av et par minutt kan du så enkelt redigere farger, format og plassering. Mer om gratis blogging på blogger.com finner du i artikkelen Blogspot.

AdSense egner seg godt for alle typer blogging, men legg merke til at søkemotoroptimalisering er viktig også i denne sammenheng. For at annonsene skal kunne tilpasses innholdet på bloggen din må Google sin søkerobot kunne lese innholdet og det betinger blant annet at denne er kodet riktig. De mest benyttede gratistjenestene som blogspot er allerede godt optimalisert med tanke på søkemotorer.

Legg også merke til at info blogging her har en fordel. Det skyldes at innholdet enkelt kan kategoriseres og dermed vil det vises relevante annonser så lenge slike er tilgjengelige. En personlig blogg som omhandler alt mellom himmel og jord vil også få annonser fra om mellom himmel og jord. Det er derfor vanlig å tjene mer penger per besøkende på en infoblogg. Denne forskjellen er ofte stor. Du legger muligens merke til at ikke alle Adsense annonsene på denne bloggen er relatert til innholdet. Det skyldes ganske enkelt at hobby ikke er en nøkkelord hvor det finnes mye relevant reklame.

Dersom du har greit med trafikk er det forholdvis enkelt å tjene noen kroner med AdSense. Dersom du ønsker å tjene gode penger på blogging er det imidlertid mye du kan gjøre for å øke inntektene.. Plassering av annonsene, valg av farge, valg mellom tekst og bildeannonser, valg av størrelse, samt bruk av såkalte knapper er noen av mulighetene.

Affiliate
Annonser fra norske og utenlandske affiliatenettverk er også et alternativ som gir gode muligheter til å tjene penger på blogging. På denne bloggen er i skrivende stund de to bildeannonsene i sidemenyen eksempler på dette. Det er annonser for en hobbyklubb og en bokklubb med fokus på hobby. Denne typen annonser krever litt mer arbeid da du selv må finne relevante annonser. Du må også følge med på endringer og når kampanjene eventuelt avsluttes. Dersom du aktivt og noenlunde regelmessig driver med blogging er ikke dette noe problem og affiliate annonser er det godt supplement til Adsense.