Papirhobby

En papirhobby byr på mange muligheter og det finnes både enkle aktiviteter som egner seg for barn, samt mer krevende muligheter som både gir utfordringer og flotte produkt. Ved hjelp av ulike typer papir kan du både lage nyttige ting, dekorative håndverk, eller muligens en utklippsbok til barna.

Litt om utstyr
I utgangspunktet er dette en rimelig hobby, men det vil avhenge av hva du ønsker å lage. Å lage en flott utklippsbok (såkalt scrapbooking) vil naturligvis koste noe mer enn å lage et bokmerke. Utstyret du behøver vil med andre ord også avhenge av hvilken papirhobby du velger. Med en god saks, stifter, stiftemaskin, lim, stempel og papir kommer du langt. Ellers er forskjellige typer dekor, en form for farger (maling, tusj, blyant) og utklippsark, skjæreutstyr, album, spesial tape, samt eventuelt kort og konvolutter utstyr som vil gi deg mange muligheter dersom du velger papir som hobby.

Papir er naturligvis viktig ved en papirhobby. Kartong, avispapir, utklipp fra magasin og blader, mønster papir, samt vanlig papir i diverse farger er blant mulighetene du har. Konvolutter, kort og utklippsark er også populære artikler. Flere gode hobbybutikker med et godt utvalg gjør det enkelt å skaffe seg det nødvendige utstyret, men først må du bestemme deg for hva du ønsker å lage, samt hvor mye du ønsker å investere i din nye hobby.

Papirhobby for barna
Som nevnt er dette en hobby med gode muligheter både for barn og voksne. Enkle aktiviteter som å lage papirfly, papirhatter eller blomster er populært blant de fleste barn. Artikkelforfatteren har selv arbeidet flere år i barnehage og noe så enkelt som papirfly var en sikker vinner både blant gutter og jenter. La barna dekorere flyene slik de ønsker og husk at uansett hva du dere lager, bør det skje på barnas premisser.

Barn kan også lage nyttige ting av papir og et bokmerke er noe som både barn og voksne kan lage. En av fordelene med papirhobby er at det er mange aktiviteter du kan gjøre sammen med barna. Lag hver sitt bokmerke og pynt dette med farger, glitter, utklipp eller annen dekor. Bursdagskort, eller kort med tema som jul, påske og lignende er en annen god mulighet. Dersom du skal gjøre noe kult er smykker alltid populært blant små jenter. Bruk et papir med god kvalitet og sett i gang, en tråd, en stiftemaskin og dekor er egentlig alt du behøver.

Mulighetene er nærmest ubegrenset og dette er virkelig en hobby for hele familien. En pennholder, en sparegris eller snøfnugg er noen alternativ, mens forskjellige former for mosaikk er en sikker vinner for mindre barn. Tips og informasjon om papirhobby for barn finner du i boken Gøy for barn med papir og kartong.

Papirhobby for voksne
Papir er allsidig og enkelt å jobbe med. Egentlig er det således bare fantasien som setter grensen for mulighetene med en papirhobby. En mulighet er å lage kinesiske lykter. Til det behøver du i utgangspunktet kun hyssing, lys, tape, en god kniv, samt en flatbunnet papirpose. En annen spennende mulighet er å designe ditt eget gavepapir. Ellers er det å lage forskjellige kort som bursdags og julekort en hobby som alle kan forsøke. Det er nesten utrolig hvor flotte resultatene blir med litt kreativitet og øvelse.

Når vi snakker om papir og hobby kommer vi ikke utenom julepynt. Mulighetene er mange og det finnes nok av inspirasjon på nettet. Legg merke til at du like gjerne kan lage pynt til andre anledninger. Hva med å lage flott dekor til barnas bursdagsselskap? Dersom du ønsker å forsøke deg med en papirhobby finner du flere muligheter, instruksjoner og tips i hobbyboken Papir

Utklippsbok - Scrapbooking
Når vi er inne på emnet papirhobby kommer vi heller ikke utenom såkalt scrapbooking som har blitt en svært populær hobby også i Norge. Som mye annet er dette en hobby som kommer fra USA. Enkelt forklart er dette en papirhobby som går ut på å designe egne album og albumsider, gjerne for å vise frem personlige bilder på en personlig måte. I stedet for å sette bilder rett inn i fotoalbumet gjør man altså mer ut av presentasjonen.

Det finnes utallige nettsteder og blogger med tips om scrapbooking, så mangel på tips og inspirasjon vil aldri være noe problem. Dersom du ønsker en kreativ hobby er det bare å sette i gang. Design, dekor, farger og personlige minner er stikkord for denne typen utklippsbøker. Som nevnt har det blitt populært å lage sine egne og personlige fotoalbum, med dette er også en hobby som byr på andre muligheter. Du kan for eksempel lage en utklippsbok med et bestemt tema. Hva med å gi ditt barn en samling av hans/hennes favoritt fotballspillere, eller hans/hennes favorittfilmer? Mulighetene er mange både når det gjelder scrapbooking og papirhobby generelt. Dersom du ønsker informasjon eller tips om scrapbboking anbefales disse hobbybøkene.Flere artikler om Hobby
Trearbeid - Generell informasjon
Hagetips - Tips om trefelling
Lage Stearinlys - Generell informasjon
Hobbybøker - Oversikt og omtaler av bøker om hobby
Hobby - Om utendørs hobbyer