Utendørs Hobby

En hobby er noe vi lett forbinder med innendørs aktiviteter som maling, håndarbeid, frimerkesamling, med mer. En innendørs hobby er vel og bra, spesielt på lange høst og vinterkvelder, men du bør absolutt også ha en utendørs hobby. Det finnes utallige hobbyer å velge blant og uansett interesser og ambisjonsnivå vil du kunne finne en utendørs hobby du trives med.

Flere fordeler
En utendørs hobby har mange fordeler. For det først vil svært mange utendørs aktiviteter ha en positiv helseeffekt. Det kan både gjelde den generelle fysiske helsen, i forhold til vekt og i forhold til psykisk helse. Det skyldes at en utendørs hobby i stor grad dreier seg om trivsel og at en slik hobby ofte betyr at du til en viss grad er fysisk aktiv. Videre er det svært mange hobbyer å velge fra. Uansett om du ønsker fysisk aktivitet, rolige og fredelige stunder, eller sosialt samvær, så er mulighetene mange. Ellers er naturen i seg selv en fordel med å velge en utendørs hobby.

Som nevnt finnes det svært mange aktiviteter å velge mellom dersom du ønsker en ny utendørs hobby. Egentlig er det bare fantasien som setter grenser og mange innendørs hobbyer kan for eksempel også bedrives utendørs. Maling, håndarbeid, matlaging og samling er eksempler på dette. I denne artikkelen kommenterer vi bare kort noen muligheter til utendørs hobby. I menyen til høyre finner du nærmere omtaler om forskjellige hobbyer. Der vil nye forslag både til innen og utendørs hobbyer legges ut forløpende.

Båt, vann og fiske
En utendørs hobby knyttet til vann eller sjø er tilgjengelig for del aller fleste. Dersom du ikke bør langs kysten, gir elver, vann og innsjøer samme gode muligheter til å trives utendørs. Fiske er en velkjent og populær hobby som de aller fleste vil kunne forsøke seg på. Fiskeutstyr behøver ikke koste mye og alle kan kaste ut en slik for så å sveive inn. Selv om fiske er en enkel og tilgjengelig hobby, så er det samtidig en utfordrende hobby som du aldri vil lære fullt ut. Sportsfiske er en evig og interessant læreprosess og blir du først hekta, vil du ha en hobby for livet.

Andre muligheter er dykking, padling i kajakk eller kano, båtliv, vannski og lignende. Felles for disse aktivitetene er at de krever en del kostbart utstyr. Dersom du ikke har dette tilgjengelig er det heldigvis mulig å leie for eksempel en kano eller en båt. Kanopadling er for øvrig en hobby som anbefales på det varmeste. Trivsel, avkobling og flotte naturopplevelser er stikkord for denne hobbyen.

Det finnes også mange hobbyer som er rimeligere og faktisk også gratis. Hva med å samle skjell eller andre ting du finner langs stranden. Det kan både benyttes til å dekorere hus og hytte, samt til forskjellige typer håndarbeid. Ellers gir dyre og fuglelivet langs sjø og vannkant muligheter for flere hobbyer, blant annet fotografering. Ellers er bading, vannsport og andre fysiske aktiviteter en mulighet.

Friluftsliv
Dersom du trives best i det tørre element, er mulighetene til en flott hobby minst like gode. Mange aktiviteter krever ikke spesielt utstyr og det utstyret som eventuelt behøves vil du ofte allerede ha tilgjengelig. Trening, underholdning, avslapping, opplevelser, alenetid eller en sosial hobby. Alt er mulig utendørs.

Friluftsliv byr på mange flotte muligheter for deg som ønsker en utendørs hobby. I tillegg til fiske er fotturer en flott hobby som vil gi deg opplevelser fra livet. En fottur kan vøre alt i fra dagsturer i skog og mark til lengre turer i høyfjellet. En fottur på Hardangervidda er for eksempel noe som definitivt anbefales og som garantert vil gi mersmak. Vel å merke dersom du trives utendørs i fjell og natur. Dette er naturlig nok også en hobby som har en positiv effekt på helsen. En annen mulighet er teltturer. En liten kjøretur til et lite fjellvann eller en innsjø er ofte alt som skal til. Det finnes tusenvis av flotte områder for deg som ønsker å oppleve naturen med telt og sovepose.

Sykkel
Sykling er for mange trening eller transport, men det kan også være en fantastisk hobby. For det første kan du forholdvis enkelt lære deg reparasjoner og vedlikehold. Det er både interessant og du sparer penger. Ellers er naturlig nok selve syklingen det som gjør dette til en trivelig hobby. Da tenker vi ikke på sykling i byer og tettsteder med mye trafikk og elendige sykkelstier. Kom deg ut på sykkeltur og opplev naturen på en ny og flott måte. Korte dagsturer, helgetur på sykkel, sykkelferie, med mer. Mulighetene er mange og du kan enkelt tilpasse tur og rute til ditt fysiske nivå og til dine ambisjoner. Sykling i flotte omgivelser er ganske enkelt en trivelig og positiv opplevelse som i tillegg både er bra for den fysiske og psykiske helsen.

Flere muligheter
Som nevnt er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hvilken hobby du kan velge. Fuglekikking, hagearbeid, bær og fruktplukking, egen kjøkkenhage, samt grilling er noen eksempler. Ellers er det drøssevis av sportslige aktiviteter som kan fungere som en hobby. Hva med golf, beachvolleyball, badminton eller krokket? Velkjente aktiviteter som jakt eller hesteridning vil også være en sunn og kjekk hobby for alle som kan tenke seg slike aktiviteter. Vi vil som nevnt fortløpende publisere artikler om aktiviteter som her nevnt, samt om andre muligheter til en ny hobby. Vi kommer også tilbake med tips om utendørs hobbyer for snø is og kulde.

Lykke til med din nye utendørs hobby!

Flere artikler om hobby.
Hagebøker - Omtaler og overiskt
Lage Stearinlys - En spennende hobby
Ansiktsmaling - En hobby for alle
Gratis Blogging - Tips og informasjon
Hobby - Om valg av hobby