Maling som Hobby

Maling er en innendørs hobby som alle kan forsøke seg på. Har du et skjult talent for maling? Uansett er dette en avslappende hobby som lar deg skape noe. Alle går ikke rundt med en liten Rembrandt i magen, men å se at bildene du maler stadig blir flottere er givende nok i seg selv. Du vil bli overrasket hvor fort du kan lære deg å male bedre og dette er en rett og slett en kjekk og spennende hobby.

Fordeler
Det er flere fordeler med maling som hobby. Som nevnt er dette en avslappende aktivitet, noe som ofte er målet med en hobby. Videre er det en forholdsvis rimelig hobby, spesielt med tanke på at du produserer noe. Nødvendig utstyr og et eventuelt kurs vil koste noen kroner, men prisene er langt fra avskrekkende. En annen fordel med maling er at det kan utføres både innen og utendørs. De fleste forbinder dette med en innendørs hobby, noe det også først og fremst er. Det er imidlertid ikke noe i veien for å ta med lerret og pensel ut i naturen for å male. Hva med noen fine maleri av naturen rundt hytta?

Maling er en tilgjengelig hobby som egner seg meget godt til å komme seg gjennom mørke høst og vinterkvelder. Finn frem lerret og pensel og sett i gang. Stua, hobbyrommet, kjøkkenet. Du kan bedrive denne hobbyen de fleste steder hvor du får litt fred og ro.

Kom i gang
I utgangspunktet kan du kjøpe utstyret du behøver og sette i gang. De fleste vil imidlertid ha stor glede av litt hjelp. En grunnleggende innføring i teknikker, perspektiv, valg av utstyr, med mer, vil gi deg mye større utbytte av din nye hobby. Det er mulig å gå på kurs for å lære seg maling, men med dagens kommunikasjonsmidler, så er dette lang i fra nødvendig. Gjennom internett kan du skaffe deg den informasjonen og opplæringen du behøver for noen få kroner. Et annet godt alternativ er hobbybøker om maling.

Det finnes mange forskjellige teknikker og det finnes mye forskjellig utstyr. Vi anbefaler deg å forsøke litt forskjellige teknikker og motiv. Finn ut hva du liker best å male, samt hvordan du trives med å gjøre dette. En hobby skal først og fremst være trivsel. Når det gjelder utstyr bør du velge rimelig utstyr. For det første finnes det mye rimelig utstyr av grei kvalitet og for det andre må du regne med litt sløsing og roting i en oppstartsfase.

Oljemaling
Oljemaling er den teknikken som mange eksperter anbefaler for nybegynnere. Det skyldes først og fremst at denne teknikken er meget fleksibel og både tillater endringer og pauser. En ny hobby skal læres og da er feil en del av prosessen. Et oljemaleri kan du stort sett endre på så mye du vil, du kan ta pause og fortsette neste dag og du vil lære mye. Oljemaling avdekker penselstrøkene og dermed din teknikk på godt og vond. En hobby med maling betyr for mange lek med farger. Denne teknikken lar deg utforske forskjellige farger og kombinasjoner på en enkel måte. En annen mulighet er Akrylmaling. Spesielt for deg som ønsker å unngå løsemidler er dette et godt alternativ.Noen tips
Tegning kan være et godt hjelpemiddel for deg som ønsker maling som hobby. Selv når du tegner bør du tenke maling fordi det er ditt endelige mål. En tegner tenker litt annerledes en enn maler og du skal ikke henge deg for mye opp i teknikk når du tegner. Poenget er å gjøre seg kjent med motiver og perspektiv. Skyggelegging, vinkler og motiv er faktorer som du vil bli godt kjent med gjennom å tegne skisser. Tegning kan forøvrig være en meget kjekk hobby, noe vi kommer tilbake til.

Perspektiv er et meget viktig aspekt ved maling. Det er dette som gir et maleri en tredimensjonal effekt, selv om det males på en todimensjonal flate. Enkelt forklart er perspektiv hvordan du ser en ting. Lengre avstand betyr som kjent at ting blir mindre og motsatt. Spesielt ved maling av sjø, fjell og annen natur er perspektiv en viktig faktor. Det er også en av faktorene som gjør maling til en interessant hobby.

Ikke alle har talent for maling, men alle kan ha maling som hobby. Å forandre et tomt lerret til et kunstverk vil både være givende og avslappende. Hvorfor ikke forsøke deg på maling? Spesielt på den mørke tiden av året er dette en glimrende hobby som både gir deg utfordringer, avkobling og ikke minst ditt egenproduserte kunst.

Flere artikler om Maling som hobby
Akrylmaling - Informasjon og tips
Glassmaling - Informasjon og tips
Ansiktsmaling - Informasjon og tips
Oljemaling som Hobby - Informasjon og tips
Maling som Hobby - Litt om å ha maling som hobby