Blogging som Hobby

Blogging er en hobby som blir stadig mer populær, noe som skyldes flere årsaker. Muligheten til å dele sine tanker og meninger, muligheten til å tjene penger på en hobby, samt et ønske om å dele kunnskaper er noen av årsakene til at stadig flere begynner med blogging. Mulighetene er nærmest uendelige og alle kan ha blogging som hobby.

Mulighetene
La oss først slå fast at alle kan begynne med blogging. Det finnes flere enkle og gratis muligheter som gjør det mulig å komme i gang på noen få minutter. Videre er det slik at blogging kan være mye forskjellig. De såkalte rosabloggerne får mye oppmerksomhet i media, både på godt og vondt. Dette er imidlertid bare en av mange former for blogging. I denne artikkelen ser vi litt generelt på blogging som hobby, men vi kommer tilbake med flere artikler om de forskjellige mulighetene, om hvordan du kommer i gang, om hvordan du kan tjene penger på blogging, samt med flere nyttige tips.

Fordeler med blogging
Blogging er en hobby med mange fordeler. For det første er det en gratis og svært tilgjengelig hobby som du stort sett kan bedrive hvor som helst. Videre er dette en hobby som både er interessant, lærerik, spennende og utfordrende. En annen fordel er muligheten til å kombinere blogging med en annen hobby. Hvis fotografering er din hobby kan du blogge om dette og legge bildene dine ut på bloggen. Dersom du har glassmaling som hobby kan du komme med tips og informasjon om hobbyen din gjennom blogging, samtidig som du kan legge ut bilder av det du maler. Uansett hvilken hobby du har vil den kunne kombineres med blogging. Det vil kunne gjøre hobbyen din enda mer spennende og interessant. 

Forusetninger
Som nevnt er blogging noe alle kan begynne med, men et par forutsetninger bør du tenker litt gjennom før du begynner. For det første innebærer naturlig nok blogging at du skal skrive en del og dersom du ikke liker dette bør du finne noe annet å benytte fritiden på. Videre er dette en hobby hvor du til en viss grad eksponerer det selv, noe du bør tenke gjennom om du er komfortable med. Nå behøver du ikke opplyse om navn og lignende på en blogg, men det du skriver vil naturligvis bli eksponert. Du bør derfor være komfortabel med at hvem som helst kan lese om dine meninger og tanker, dine råd og tips, din familie og dine venner, med mer. Dette kommer naturligvis an på hva du velger å blogge om.

Blogging er gøy
Vi vil absolutt anbefale blogging som hobby. Det er morsomt, spennende og ikke minst lærerikt. Artikkelforfatteren har selv flere blogger og på disse får jeg hjelp av venner og bekjente som skriver innlegg for meg. Det skyldes at egne kunnskaper ikke alltid strekker til. Jeg har valgt å skrive tema eller informasjonsblogger som denne, men det er selvsagt bare en av mange muligheter. For min del er dette både lærerikt og spennende, samtidig som det er gøy å dele kunnskaper med andre. I tillegg blir det noen kroner i inntekt, selv om timebetalingen ikke akkurat er noe å juble for. Vi kommer som nevnt tilbake til muligheten til å tjene penger på blogging og nevner derfor bare kort at dette først og fremst bør være en hobby. For de aller fleste vil det nemlig ta svært lang tid og kreve mye arbeid før du eventuelt tjener særlig med penger.

Som nevnt er blogging noe som absolutt anbefales. Om du brenner for en sak og vil dele ditt engasjement, om du ønsker å dele en hobby med andre, om du ønsker å dele dine tanker og følelser med andre, om du ønsker å dele din kunnskap med andre. Uansett er blogging midt i blinken. Vi vil som nevnt publisere flere artikler om blogging hvor vi får gjennom alle tenkelige sider med en slik hobby. Hvordan du kommer i gang, hvordan du kan tjene litt penger, hvordan du skaffer lesere, hvordan du skriver og publiserer, hvilke muligheter du har, hva du bør skrive om. Listen er lang og vi skal forsøke å omtale alle aspekter av blogging som hobby.

Noen tips
Vi avslutter dnne artikkelen med et par tips om blogging. Legg imidlertid merke til slike tips ikke er like aktuelle for alle typer blogging. Fokus på grammatikk og skrivefeil er for eksempel et tips som svært mange gir. Det skyldes at en blogg hvor skrive og grammatikkfeil florerer vil miste troverdighet. Dette er et godt tips, spesielt for noen bloggere. Hvis du skriver om juss og økonomi er det heller tvilsomt om noen vil ta deg seriøst dersom bloggen din er full av skrivefeil. Hvis du derimot skriver om dine innerste tanker og følelser er det sannsynligvis få lesere som vil henge seg opp i eventuelle rettskrivingsfeil. Da vil evnen til formidling være lang viktigere.

Et annet tips er å skrive blogginnlegg regelmessig. Ikke begynn med et innlegg per dag for så å gå ned til et innlegg hver 14. dag. Når du får faste ledere, vil disse regelmessig besøke bloggen din og dersom de stadig sjeldnere finner nytt innhold vil de etter en stund sannsynligvis finne seg andre blogger å lese. Det viktigste er ikke om du skriver nye poster daglig eller ukentlig, men at du gjør det noenlunde regelmessig. Hvor viktig dette tipset er, vil både avhenge av hvilken form for blogging du har valg, samt av hvor du får leserne dine fra. Vi kommer som nevnt tilbake med utfyllende informasjon om blogging som hobby innen kort tid.

Blogging som Hobby - Alle artikler om blogging