Gratis Blogging

I en artikkelserie ser vi litt på hvordan du enkelt kan komme i gang med blogging som hobby. Alle først må du velge hvordan du vil publisere bloggen din, med andre ord hvordan den skal bli hostet. Du kan enten betale for ditt eget domene og webhotell eller du kan benytte en av de mange mulighetene til gratis blogging.

Eget domene? 
Blogging på eget domene betyr du har kontroll over alt fra eventuelle annonser til design. Videre kan du velge din egen nettadresse (domenenavn) og i det hele tatt vil du ha full kontroll. Bakdelene er at dette koster litt penger per måned, samt at du ikke bare må lære deg blogging. Koding eller programmering er ikke noe du lærer over natten og dette er enkelt og greit ikke et alternativ vi anbefaler for nybegynnere. For de som velger denne løsningen nevner vi at WordPress.com er et godt og populært utgangspunkt

Det betyr at vi anbefaler blogging på en av de gratis mulighetene som finnes og da er også WordPress.com er mulighet. De to andre mulighetene vi nevner er blogg.no og blogger.com. Sistnevnte er en mulighet til gratis blogging som Google tilbyr og dette er etter vår mening det desidert beste valget. Blogg.no kan være et alternativ, men kun dersom du er 100 prosent sikker på at du ikke ønsker å tjene penger på blogging. Selv om dette ikke er hovedmålet med en hobby, så vil de fleste sette pris på en ekstra inntekt og da er blogger.com det klart beste valget.

Hvorfor Blogger.com?
Her har vi benyttet mulighetene til gratis blogging fra blogger.com. Disse bloggene finnes det millioner av og du kan gjenkjenne disse på domenenavnet blogspot.com. Det er flere fordeler med å benytte denne muligheten. Blant annet er blogger.com svært enkelt i bruk og du kan komme i gang med blogging i løpet av minutter. Videre er mulighetene til å velge mellom forskjellige design, farger og stiler rimelig gode. Det er imidlertid to andre punkter som skiller blogger.com fra andre gratis muligheter.

Blogging betyr at du trenger trafikk til bloggen din og en av de beste måtene å skaffe trafikk på er søkemotoroptimalisering. Det vil enkelt forklart si at du får trafikk gjennom å rangere høyt på søk oss Google og andre søkemotorer. Blogger.com og WordPress.com er i utgangspunktet de eneste gode mulighetene til å få trafikk på denne måten. Det skyldes at disse sidene er kodet/programmert med tanke på dette, noe blogg.no ikke er.

Dersom du på noe tidspunkt skulle ønske å tjene penger på din hobby er blogger det eneste reelle alternativet. Følgende påstand er vanlig når det diskuteres om man bør velge eget domene eller en gratis tjenste. "På en gratis blogg er annonsemulighetene borte eller begrenset. Det er tilbyder som skal tjene på bloggen din fordi du får denne gratis". Dette er en påstand som stemmer for alle gratis tjenester bortsett fra for blogger.com. Der bestemmer du selv hvor mye reklame du eventuelt ønsker, samt hva du ønsker å annonserer for. På denne bloggen har vi på AdSense annonser, samt annonser fra de tre store norske affiliate nettverkene og det er ingen problem.

Kan bloggen bli slettet?
Et av argumentene som benyttes mot gratis blogging er at bloggen kan bli slettet uten forvarsel, noe som skyldes at du ikke har eget domene og webhotell. Det stemmer da også at dette kan skje, men kun dersom du bryter retningslinjene til den tjenesten du har valgt. Ulovlig plagiat, porno og ulovlig innhold vil for eksempel føre til at en blogg slettes umiddelbart, men det skulle nesten bare mangle. Dette er rett og slett ikke noe problem. Dersom du følger loven, retningslinjer og god folkeskikk, så behøver du ikke å tenke på dette.

Konklusjon
Dersom muligheten til å tjene penger på en hobby er et ikke tema, kan du vurdere gratis blogging på blogg.no eller WordPress.com. Vi vil imidlertid uansett anbefale blogger.com. Det er som nevnt, enkelt, gratis og fleksibelt. Samtidig er mulighetene til penger og trafikk fra søkemotorer gode. I den neste artikkelen får du en enkel innføring i hvordan du starter med blogging på blogger.com. Ford deg som velger en annen løsning for din nye hobby er det med andre ord lite informasjon å hente der. Resten av artikkelserien vil imidlertid inneholde tips som gjelder for blogging generelt, uansett hvilken publiseringsløsning du velger.

denne bloggen finner du flere tips om blogging og andre inntektsmuligheter

Mer om Blogging