Ansiktsmaling som Hobby

Ansiktsmaling er en morsom hobby som naturlig nok vil gi mange hyggelige stunder med barna. Det er også en hobby du kan tjene litt penger på, noe vi kommer tilbake til. Videre er dette en rimelig hobby som alle kan lære seg og egentlig er det bare å sette i gang med ansiktsmaling.

Utstyr
Ansiktsmaling er en hobby som krever lite og rimelig utstyr, men det er spesielt en ting du bør være oppmerksom på. Selve malingen bør naturligvis ikke inneholde giftstoffer. Sjekk derfor nøye all ansiktsmaling du kjøper, gjerne gjennom et enkelt søk på Google. Legg merke til at parabener er påvist i de aller fleste typer ansiktsmaling. Det er noe usikkert om dette er skadelig og eventuelt hvor skadelig det er, men i utgangspunktet er det ikke grunn til stor bekymring. Anbefalte forholdsregler er å begrense hvor lenge barna får gå med ansiktsmaling, samt hvor ofte de males. Videre bør du være ekstra oppmerksom på barn med allergi/eksem. Et alternativ er å unngå heldekkende maling.

Vanligvis får du det du betaler for og det kan være en fordel å holde seg unna de aller billigste merkene ansiktsmaling. Dette vil uansett være en rimelig hobby og noen kroner ekstra vil de fleste klare fint. Annet nyttig utstyr til ansiktsmaling er svamper og børster. Du får blant annet kjøpt rimelige pakker med små svamper beregnet på denne typen maling. Ellers er våtservietter godt egnet til å tørke av ansiktet før du maler. Antibakterielle såpe anbefales til å vaske hender og utstyr før du eventuelt maler nye ansikt. Engangshansker kan også være et nyttig hjelpemiddel.

Om ansiktsmaling
Når de gjelder selve malingen er det nå engang slik at øvelse gjør mester. Det er imidlertid ikke noe i veien for å tørrtrene litt på annet underlag. Start gjerne med enkle design og symboler og spesialiser deg gjerne på noe få motiv. Når du kommer skikkelig i gang med din nye hobby kan du så gå for mer spennende og utfordrende design. Dette er kun ment som et generelt tips om ansiktsmaling og det er naturligvis store individuelle forskjeller. For noen vil det være naturlig å begynne med enkle motiv, mens andre har naturlig talent for maling og kan begynne med vanskelige motiv.

I hobbybøker og på internett finne du mange spennende motiv med forskjellig vanskelighetsgrad og etter hvert som du mestrer ansiktsmaling kan barna selv få velge motiv fra slike inspirasjonskilder. Eller kan det være en god ide å lage sine egne motiv. Det vil gi større utfordring for deg som maler og samtidig vil det ofte være ekstra stas for barna. Boka Moro med Ansiktsmaling kan være et godt utgangspunkt.

Tjene Penger på din hobby
Ansiktsmaling er en hobby det er mulig å tjene noen kroner på. Det gjelder for så vidt de aller fleste hobbyer, men ansiktsmaling er nok en av de enklere mulighetene. Den eneste forutsetningen for å kunne tjene penger på ansiktsmaling er egentlig at du er flinkt til dette. Karneval, bursdagsselskap, temafester, idrettsarrangement, festivaler, med mer. Mulighetene er mange, men utfordringer finnes også. Først og fremst må du promotere dine tjenester dersom du skal kunne tjene penger på ansiktsmaling. Vi avslutter denne artikkelen med noen tips om mulighetene til å tjene penger på en hobby som dette.

Markedsføring
En nettside eller blogg er en ypperlig mulighet til å markedsføre dine tjenester. Ansiktsmaling er et søkeord hvor du forholdvis enkelt kan oppnå høye plasseringer oss søkemotorene, spesielt dersom du legger in geografiske kriterier. Mer informasjon finner du i serien om Blogging som Hobby.

På en eventuell blogg bør du benytte bilder av forskjellige ansikter du har malt til å dokumentere og vise hvor flink du er. Husk da å innhente tillatelse fra barnas foreldre. Slike bilder kan også benyttes på annonser som du plasserer på oppslagstavler og lignende.

Kontakt gjerne festivalarrangører, idrettslag og andre aktuelle kunder. Det er store muligheter til å tjene penger på ansiktsmaling dersom du får innpass oss noen større aktører. Hva med en lokal fotballturnering? Det lokale Vår-markedet?

En av de beste måtene å skaffe seg nye oppdrag er gjennom gode referanser. I en oppstartsfase kan det derfor være en fordel å tilby gratis ansiktsmaling. Dersom du utfører et bra arbeid vil fornøyde kunder ofte anbefale deg til venner og kjente.

Andre muligheter
Foruten selve malingen finnes det også andre muligheter til å tjene penger på ansiktsmaling. Du kan for eksempel tilby opplæring til andre som ønsker å lære deg dette. Videre kan du selge ansiktsmaling og utstyr. Et lite tips er å trykke opp noen visittkort, noe du kan få gratis ved å benytte dette tilbudet.

Det er definitivt mulig å tjene en del penger på ansiktsmaling, men dette er ikke en hobby som vil gjøre deg rik. Med andre ord bør ansiktsmaling være noe du trives med og ikke noe du først og fremst gjør for penger. Legg for øvrig merke til at mulighetene vil kunne være begrenset grunnet geografiske forhold. Det er naturligvis begrenset hvor langt du kan reise for å utføre oppdrag og et vist lokalt kundegrunnlag er således nødvendig for mulighetene til å tjene penger på ansiktsmaling.

Flere artikler om maling som hobby
Akrylmaling - Informasjon og tips
Glassmaling - Informasjon og tips
Ansiktsmaling - Informasjon og tips
Oljemaling som Hobby - Informasjon og tips
Maling som Hobby - Litt om å ha maling som hobby