Maling - Hobby

Maling er en spennende hobby som byr på variasjon, utfordringer og ikke minst på mange muligheter. Dersom du er på jakt etter en innendørs hobby, er maling absolutt en god mulighet. Maling er en avslappende hobby som lar deg benytte dine kreative sider til å skape noe. Du kan male på glass, på lerret, på tre, med mer, samtidig som du kan velge mellom flere metoder og teknikker. Oljemaling og akrylmaling er to spennende hobbyer som byr på forskjellige utfordringer og muligheter. Her finner du en oversikt over artikler om maling som hobby.

Maling som Hobby
Maling er en innendørs hobby som alle kan forsøke seg på. Har du et skjult talent for maling? Uansett er dette en avslappende hobby som lar deg skape noe. Alle går ikke rundt med en liten Rembrandt i magen, men å se at bildene du maler stadig blir flottere er givende nok i seg selv. Du vil bli overrasket hvor fort du kan lære deg å male bedre og dette er en rett og slett en kjekk og spennende hobby.

Det er flere fordeler med maling som hobby. Som nevnt er dette en avslappende aktivitet, noe som ofte er målet med en hobby. Videre er det en forholdsvis rimelig hobby, spesielt med tanke på at du produserer noe. Nødvendig utstyr og et eventuelt kurs vil koste noen kroner, men prisene er langt fra avskrekkende. En annen fordel med maling er at det kan utføres både innen og utendørs. Mer om Maling som hobby.

Akrylmaling
Akrylmaling er en spennende hobby som både byr på mange muligheter, samt noen spennende utfordringer. Det faktum at akrylmaling er vannløselig settes pris på av mange. Det betyr nemlig ikke bare enkel rengjøring av pensler og annet utstyr, men også at dette er en svært tilgjengelig hobby som kan bedrives nær sagt hvor som helst. For personer som er allergiske mot løsemidler og lignende er akrylmaling med andre ord midt i blinken. Her er noen tips for deg som vurderer akrylmaling som hobby.

Akrylmaling tørker fort, noe som både skaper muligheter og utfordringer. Blant annet betyr det at du kan male flere lag på forholdvis kort tid. Det betyr også at du ikke bør klemme ut for mye maling på en gang, samt at du bør bruke malingen forholdsvis raskt. Legg merke til at det finnes tilsetningsstoffer som blant annet kan benyttes til å forandre tørketiden for akrylmaling. Mer om Akrylmaling.

Oljemaling
For noen kan muligens oljemaling virke litt komplisert og vanskelig. Det er liksom noe som er for virkelige kunstnere. La oss derfor først av alt slå fast at oljemaling egner seg ypperlig som en hobby, også for deg som ikke har noen erfaring eller kunnskaper om maling. Faktisk kan det hevdes at oljemaling egner seg spesielt godt for nybegynnere, noe som blant annet skyldes at denne typen maling tørker sakte, samt at den egner seg ypperlig til å eksperimentere med farger. Du kan enkelt endre eller korrigere det du har malt og dette er definitivt en ypperlig hobby også for den uerfarne. Litt inspirasjon og kreativitet er sammen med lærelyst egentlig alt som skal til.

Som nevnt tørker oljemaling sakte, noe som er ideelt for nybegynnere. Det gir deg nemlig god tid til å foreta ønskelige justeringer. Samtidig skal det nevnes at dette er en hobby som krever tålmodighet og engasjement. Det tar tid å lære seg alt i fra eksperimentering med farger, til teknikker som får motivene til å se levende ut. Mer om Oljemaling

Glassmaling
Glassmaling er en hobby som egner seg for de aller fleste. Både for deg selv og eventuelle barn er mulighetene mange og dette er definitivt en hobby som anbefales for alle! Dersom du ønsker å utfordre deg selv er glassmaling på frihånd midt i blinken, men ferdige "maler" er også en god mulighet, spesielt i en oppstartsfase.

Glassmaling er en rimelig hobby, men det vil naturlig nok avhenge av at hvilken type glass du velger å male på. Du kan for eksempel få tak i 12 flasker (30ml) forskjellige farger med glassmaling til drøye 200 kroner. Fat, vinglass, vaser, andre glass, med mer får du kjøpt svært rimelig på Ikea og penslene koster heller ikke all verden. Du bør imidlertid unngå de billigste penslene da disse ofte vil være av dårlig kvalitet, noe som vil ødelegge mye av gleden med din nye hobby. Mer om Glassmaling

Ansiktsmaling 
Ansiktsmaling er en morsom hobby som naturlig nok vil gi mange hyggelige stunder med barna. Det er også en hobby du kan tjene litt penger på, noe vi kommer tilbake til. Videre er dette en rimelig hobby som alle kan lære seg og egentlig er det bare å sette i gang med ansiktsmaling.

Ansiktsmaling er en hobby som krever lite og rimelig utstyr, men det er spesielt en ting du bør være oppmerksom på. Selve malingen bør naturligvis ikke inneholde giftstoffer. Sjekk derfor nøye all ansiktsmaling du kjøper, gjerne gjennom et enkelt søk på Google. Mer om Ansiktsmaling


Forside Hobby